Mercator bijeenkomst 30 oktober

Graag nodigen wij onze leden uit voor de volgende bijeenkomst op maandag 30 oktober bij Museumpark Orientalis!

In Museumpark Orientalis kun je de pelgrim in jezelf ontdekken. Het is een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven. Het park is een eigentijds pelgrimsoord waar ruimte is voor reflectie en bezinning. Op het Museumpark ontmoet je verschillende culturen, geloofstradities en levensbeschouwingen.

We ontvangen je hier graag tussen 17:30 en 18:00 waar na een korte rondleiding (als het weer dit toelaat) een heerlijk diner klaar zal staan. Tijdens deze bijeenkomst zal Cyril Spiertz vervolgens een presentatie verzorgen over zijn werkzaamheden als advocaat van gedupeerde ouders. De toeslagenaffaire kan worden beschouwd als een van de grootste dieptepunten uit de naoorlogse geschiedenis door institutioneel racisme en vooringenomenheid jegens tienduizenden gezinnen.

Cyril Spiertz zal vertellen over het trage herstelproces en de problemen die hij hierbij tegenkomt. Deze ontstaan doordat de affaire is veroorzaakt door de Staat, maar de Staat ook de instantie is waar ouders naartoe worden verwezen voor hun schadevergoeding. Hoe zorg je dan toch dat de machtige overheid zijn verantwoordelijkheid neemt tegenover mensen die hun huis en soms zelfs hun kinderen zijn verloren? Begint dit misschien bij het verschaffen van juridische bijstand voor deze mensen?

Aansluitend natuurlijk onze gezellige netwerkborrel!

Meld je aan via de Bundeling app en wil je iemand introduceren in het Mercator netwerk, geef dit dan vooral door bij het aanmelden!

Voor deze bijeenkomst geldt dat mensen met een bedrijfslidmaatschap vrijblijvend een collega mee kunnen nemen. Dan weten ze eindelijk waarom je elke laatste dinsdag van de maand zo vrolijk op werk komt!

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.